.
Meny
Inloggning:
Reportage!
Vi har varit runt och gjort ett antal reportage.
Läs gärna:

2010-01-20
Gummifabriken -
En Vision

2010-01-18
100 spadtag tagna för Vandalorum

2009-05-19
Karlsson öppnar nytt varuhus i Värnamo

2009-05-08
Joe Labero i Värnamo

2009-03-18
Badhuset öppnar i Värnamo

2008-12-13
Stigs Drive-In Sveriges första

2008-11-27
Super Sale - Dagen före öpningen

2008-11-25
ÖOB - Dagarna före premiären

2008-10-15
City Gross - Premiäröppningen

2008-10-09
City Gross - Veckan innan öppningen

Finns det något du skulle vilja läsa mer om, eller kanske du vill att vi ska komma till dig för ett reportage? Tipsa oss på tipsa@vmo.se

Untitled Document

På besök hos City Gross Värnamo

Av: Rikard Hedström, gazoo HB | 2008-10-09


Många är vi väll nu som ser fram emot att City Gross ska slå upp portarna till sin nya butik i Värnamo.Den som väntar på något gott... heter det ju, men nu är det ju länge sedan det officiellt började pratas om att AG:s och EKO skulle läggas ner i Kärnan Köpcentrum och istället ersättas med Bergendahlgruppens flaggskepp, City Gross. Efter en del motsättningar från ett närbeläget företag (alla vet vilket så jag behöver inte nämna dem) kunde man så sätta spaden i jorden till City Gross nr. 20.

Många äro de som sakta och försiktigt glidit fram längs Silkesvägen, som vanligtvis brukar trafikeras av mindre långsamgående fordon, för att istället för vägen, spana efter hur bygget fortlöper. Från markbearbetning och sprängning, till uppsättning av vägg och stöd stolpar, tak och väggar. Förra veckan blev asfalteringen av parkeringen färdig och parkeringsplatserna började ritas upp. Nu, veckan före premiären (ja veckan före,,, de öppnar alltså nästa vecka, v.42), är de flesta skyltarna uppe. Dels de på huset som upplyser om öppettider och kvalite, men även ett flertalet reklampelare spridda över parkeringen.

Även om det just nu ser ganska lugnt ut på utsidan, kan jag lova att det är allt annat än lugnt på insidan. Personal överallt som plockar upp varor. Ständig strömm av frågor, är detta klart, vem kan fixat den här saken, telefoner som ringer...

Trots allt detta, för den otränades öga, kaos, lyckades jag få några minuter med butikschefen Thomas Bjurek. Thomas har sedan tidigare varit butikschef för både AG:s och EKO och fortsätter nu sin roll på City Gross. Stressen märks av, men ändå är lugnet där. Många bitar återstår men allt kommer att falla på plats, det är ju trots allt nästan en hel vecka kvar till allt ska vara klart. En vecka, som en oändlighet, som en vindpust.


Öppningsdatum för butiken blir ... snart får du veta...

City Gross är uppdelad i två olika storleksklasser, liten och stor. En mindre City Gross butik är "bara" runt 4.500 kvadratmeter medans en stor är från 8.000 kvadratmeter. Butiken i Värnamo kommer inte att bli något av dessa, utan hamnar istället på mitten av skalan. Den totala ytan för butiken uppgår till 9.000 kvadratmeter, varav butiksytan upptar 6.500 kvadratmeter!

All personal, dvs 40 stycken, som tidigare jobbade på AG:s och EKO har fått följa med till City Gross. Förutom dessa har det anställts ytterligare 10 spjutspettskompetenser. Bland andra 3 bagare, 2 styckare och 1 till fiskavdelningen.

Om man vill jämföra sortimentet med de tidigare butikerna AG:s och EKO, så är det mer eller mindre jämt skägg. Dock kommer du finna mer produkter av varje. Ex. istället för 2-3 oljor hittar du kanske 6-7 olika. De bitar man satsar mest på är bland annat färskvarubiten. Bland annat så kommer köttet att styckas direkt i butik, istället för att bara transporteras dit. De kommer även att ha en helt ny fisk-disk. En annan avdelning som fått stor focus är barnavdelningen, med leksaker, kläder, förvaring osv. Även hygien och renlighet i butiken är viktig, vilket ju är bra med tanke på att de förutom egen styck- och fiskeavdelning även kommer att ha ett bageri.

Hur känns det då så här veckan före öppning? Jag bad Thomas beskriva detta med några ord.

Spänning - Glädje - Bra Personal

Premiär för City Gross Värnamo
2008-10-15 klockan 17:00

Förbutiken
Ja, det är förbutiken du ser bakom alla lådorna :) Det är det första du möts utav när du kommer in genom entrédörrarna.


Välkommen in till City Gross Värnamo


En hel del återstår och personalen håller som bäst på att fixa till det sista..


Barnavdelningen satsats det stort på. Här finns allt från leksaker och kläder till mat...


Breda gångar. Huvudgångarna är väl tilltagna och ger god rymd i butiken.


Behöver du krydda maten i kväll?


Eget bageri hör till varje stormarknad värd namnet.


Precis som EKO  tidigare hade har även City Gross en stor säsongsmarknad.


Frysdiskarna är placerade precis före kassorna


Utgångskassorna.


Väl utanför kassorna möts man av något väldigt bekant...


En stormarknad utan ett ställe att sätta sig på och ta en bit mat? Skulle inte tro det.


Panta flaskor och burkar gör du i Returcentralen utanför butiken.

Ansvarig utgiv.: Rikard Hedström, gazoo AB Tel: 0738 80 81 90  ©gazoo AB 2024
christian louboutin sandalstory burch flatschristian louboutin pumpspuma ferrari designer sunglass louboutin salechristian louboutin on saleprada sunglassespuma future catray ban sunglasses